pátek 10. ledna 2014

Christine Elenya

Nick: Green
E-mail: Lizii.lextrova@gmail.com
Faceclaim:
Drew Barymoore


JMÉNO: Christine Elenya
VĚK: 23
RASA: Člověk
VZTAHY: sestra Alciëlle Finn (dříve Elenya), přítelkyně bratrů Gilmoreových, švagrová Williama Finna, teta Lily a Elisabeth
PRÁCE: Asistentka alfy

POPIS POSTAVY:
   Od prvního pohledu si nejde Christinu nic jiného než zamilovat. Působí jako malé sluníčko, co rozzáří zamračený den, na její tváři se vždy usadí úsměv za každých okolností. Ať venku prší nebo řádí tornádo, ona si na tom všem najde pozitivní věc. Ze všech sil se snaží, aby její dobrá nálada přecházela na ostatní, nutí je myslet na jiné věci a nebo jim dělá vrbu. To poslední ovšem jednou za čas špatně snáší, slunce zatáhnou mračna a déšť napovídá, že je to právě ona, kdo vzlyká nad krutým životem. Aby ne, ona je extrém sama o sobě. Jednou veselá, jindy chladná jako ledovec, o který se rozbil Titanic. To poslední se projevuje ve chvílích, kdy na ní dolehnou všechny starosti a útrapy života, ať už jejího nebo těch cizích. Ovšem tyto chvíle u ní netrvají dlouho, během okamžiku jako když někdo otočí vypínačem a je tu zase ta usměvavá Chris, kterou všichni znají a milují. Byla zvyklá na slovo poslouchat a proto neodporuje. Upřímně? Silnější vyhrává a Christine se vždy přidá na stranu, ze které sálá větší a užitečnější dobro pro všechny. Má svoji pravdu, občas velmi dosti pokroucenou, svůj náhled na svět, který si uchovala díky sestře, ne díky rodičům. Ti ji nutili, stejně jako sestru, aby se chovala slušně a správně aristokraticky, nacož ona moc nedbala. Místo toho měla hlavu v oblacích a její myšlenky se točily kolem princů na bílých koních.
   Když ji spatříte poprvé, často nevíte, jestli ji přirovnat k andělovi nebo malému děvčátku, co je ovšem oproti její starší verzi dosti vytáhlé. Ve tvaru těla sestru ani moc nepřipomíná. Nevlastní její plná ňadra, i když dekolt rozhodně má na nošení triček s hlubším výstřihem. Ovšem mohlo by to být i lepší, sama si však nestěžuje. Na dívku z její rodiny je poměrně vysoká, vlastní něco málo přes sto sedmdesát centimetrů a dlouhé nohy, které jí valná většina dívek závidí, protože si může dovolit nosit krátké šortky a sukně, aniž by to vypadalo, že má místo nohou špalíčky. Vlasy střídají barvu a délku spolu s její náladou a ročním obdobím. Jednou dlouhé, jednou na kluka, jednou blond, podruhé zrz. Jako by si nemohla vybrat, co jí sluší. Oči mají stejnou barvu jako ty sestřiny a jsou bezpečným klíčem k rozeznání jejich společné genetiky. Na tenčích rtech ji pohrává věčný úsměv, upravené pěstěné nehty si rády pohrávají s pramínky vlasů, které v tuto dobu nosí dlouhé a plavovlasé. Styl oblékání jí může každý závidět. Ať už košile na ležérní způsob, lacláče nebo večerní róba, všechno ji padne jako ulité. Nezaměnitelnou vášeň však vzbuzují kecky na vysoké podrážce, šaty, které nosí za každého počasí a extravangantní společenské šaty. Nepovažuje se za krásku jako je její sestřička, spíše za roztomilou, neumějíc využívat své přirozené sexuality. Táhne ji to na obě strany, jako by se nedokázala rozhodnout, pro kterou zvedne ruku a které připadne její hlas. Proto to nechala plavat.

HISTORIE:
   Christine se narodila jako ta mladší ze dvou sester. Starší Alci se o ní vždy starala, pečovala a snažila se ji uchránit před světem tam venku, který byl nelítostný a krutý k malé holčičce. A také před rodiči, kteří se rozhodli, že jejich dcery budou stůj co stůj vychovány podle přísné aristokracie a běda jim, jestli to nezvládnou hned na první pokus. Zatímco Alci se snažila a dokázala to, co její mladší verze ne, Chris byla typickým případem snílka, který v hodinách nedával pozor a jejíž myšlenky se toulaly po kopcích pohádkové říše. Za to ji často stihl trest v podobě kárání, kázání a mnohdy i tělesný, který ovšem na sebe brala Alciellë, aby se malé Christine nic nestalo. Svou sestru bezmezně milovala a obdivovala, o to víc jí bylo líto, že kvůli jejímu lajdáctví Alci tiše trpěla její tresty. Jen kvůli ní se snažila, aby její sestra tolik netrpěla a mohly spolu uniknout krutému osudu. Jenže rozdíl sedmi let je dost velký na to, aby Alci brzy opustila svou sestru a vydala se hledat štěstí do náruče dohozeného manžela. Christine věřila, že Alci konečně bude šťastná, když se dostlala z této cely, kterou kolem ní vystavěla rodina. Sama pak dál snášela tresty, hořekování na svou hlavu a tvrdou výchovu. Peníze však docházely a jak brzo zjistila, manžel její drahé starší sestřičky zemřel. Dluhy zůstaly, ba ještě víc narostly. Nezbylo nic jiného, než provdat i mladší dceru, aby přinesla drahé rodině blahobyt. Než se to však stalo, její rodiče schvátila nemoc a než jí stačili vystrojit svatbu, ona jim strojila pohřeb. Chtěla to napsat Alci, ale nemohla nalézt její adresu. Sama se jí nakonec vydala hledat, jenže pátrat po někom, koho jste několik let neviděli, to je jako hledat zlatou jehlu v kupce sena. Dlouho bloudila, než ji pod svá křídla přijali dva mládenci svérázného vyznání, kteří ji naučili jinému řemeslu a totiž práci. Nikdy dřív pořádně nepracovala a tak se naučila obsluhovat zákazníky a bar, aby si vydělala. Mnohé věci ohledně vzdělání ji doučili, mnohé se naučila sama během života. Konečně se jí ale podařilo vypátrat, kde její sestra žije a pomocí nastřádaných úspor se jí vydala hledat. Po dlouhé cestě dorazila do Faybourne, kde se snaží najít svou předrahou sestřičku a znovu začít pocit rodiny a bezpečí.
   Sestřičku nakonec našla. Našla ji a spolu s ní i její dcerušku. A Alci dokonce těhotnou, čekající malou Elisabeth, provdanou za Williama. Překvapená, co všechno se odehrálo, u nich zůstala. Začala se seznamovat s okolím, s ostatními. Dozvěděla se o vlkodlacích a o tom, že její sestřička je jednou z nich. Sama byla překvapená, že tyhle pohádky se staly skutečností, ale zvládla to, dokonce bravurně. Zažila narození malé Elisabeth, seznámila se s Aaronem a Adrienem Gilmoreovými. S každým si zažila svoje, ale hlavně Adrienovi pomohla v jeho nejtěžších chvílích. Stali se z nich přátelé a díky její pomoci ji nabídl práci asistentky, takže mu den co den pomáhá s problémy, což je její oblíbená věc. S Aaronem se začala vídat po jeho nehodě, kdy ztratil paměť a zůstal upoután na vozíček. Snaží se mu pomoci a být mu oporou, ostatně jako každému. A stále čeká na svoje štěstí, trpělivá a statečná.

Žádné komentáře:

Okomentovat